Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

SAŽP pripravila v rámci Svetového dňa životného prostredia program

Na snímke rozkvitnutá magnólia v Medickej záhrade v Bratislave, foto z archívu. Foto: TASR - Dano Veselský

Po dvojročnej prestávke si Svetový deň životného prostredia SAŽP pripomenie opäť prostredníctvom Festivalu Zeme, uviedla Michaela Pšenáková.

Bratislava 2. júna (TASR) - Environmentálne aktivity pre školy a verejnosť pri príležitosti nedeľného (5.6.) Svetového dňa životného prostredia, ktoré organizuje Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP), majú za cieľ vzdelávať verejnosť a zvyšovať jej záujem o životné prostredie. Program sa uskutoční v Banskej Bystrici a v Stredisku environmentálnej výchovy (SEV) SAŽP Dropie. TASR o tom informovala hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.

"Po dvojročnej prestávke si Svetový deň životného prostredia SAŽP pripomenie opäť prostredníctvom Festivalu Zeme," uviedla Pšenáková s tým, že podujatie je rozdelené do dvoch dní. Zároveň informovala, že vo štvrtok sa realizujú vzdelávacie interaktívne aktivity v mestskom parku v Banskej Bystrici a v piatok (3.6.) sa uskutoční premietanie filmov v Múzeu SNP.

Festival pripravujú v spolupráci s organizáciami rezortu životného prostredia a s regionálnymi partnermi. Vstup na podujatie je podľa hovorkyne SAŽP bezplatný.

Program podľa Pšenákovej pripravuje aj SEV SAŽP Dropie, ktoré sídli v Zemianskej Olči (okres Komárno). Ten sa uskutoční v sobotu (4.6.) v Chránenom vtáčom území (CHVÚ) Ostrovné lúky, kde mladí ambasádori klímy budú prostredníctvom terénnych aktivít skúmať úbytok biodiverzity v poľnohospodárskej krajine v súvislosti s klimatickou zmenou. "V pondelok (6.6.) odborníci zo SEV Dropie zavítajú na workshop venovaný podpore biodiverzity školských areálov v Žitnoostrovskom osvetovom stredisku v Dunajskej Strede," uzatvorila Pšenáková.