Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Poslanci nebudú mimoriadne rokovať ani o situácii s pediatrami

Pohľad do rokovacej sály počas schôdze Národnej rady Slovenskej republiky 8. septembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Poslanci sa mali zaoberať novelou zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorú schválila vláda aj s návrhom na skrátené legislatívne konanie.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Parlament nebude v piatok rokovať ani o legislatíve týkajúcej sa situácie s pediatrami. Poslancom Národnej rady (NR) SR sa definitívne nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu k tejto téme. V rokovacej sále sa neprezentovala potrebná nadpolovičná väčšina poslancov, NR SR nebola uznášaniaschopná. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) preto ukončil schôdzu. Nasledovať bude rokovanie k novelizácii zákona o pobyte cudzincov.

Poslanci sa mali zaoberať novelou zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorú schválila vláda aj s návrhom na skrátené legislatívne konanie. Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí by sa mali skrátiť z 22.00 h na 20.00 h. Zvýšiť sa tiež majú poplatky za návštevu ambulantných pohotovostí a urgentov.