Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

SDKÚ-DS: Vo voľbách do EP musíme ukázať, že chceme normálnu budúcnosť

V dnešnom vyhlásení k 10. výročiu vstupu Slovenska do EÚ to v stanovisku uviedli predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo, podpredseda strany Ivan Štefanec a poslanec EP Eduard Kukan.

Bratislava 1. mája (TASR) - Vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP), ktoré budú 24. mája, treba ukázať, že chceme normálnu budúcnosť, a nie návrat do minulosti s extrémistami a nacionalistami.

"Musíme ukázať, že normálne a stabilné politické sily majú chuť a odvahu meniť Európsku úniu (EÚ) k lepšiemu a nedať priestor extrémistom a nacionalistom, ktorých cieľom je len krátkozraká kritika, ale nie alternatíva." V dnešnom vyhlásení k 10. výročiu vstupu Slovenska do EÚ to v stanovisku uviedli predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo, podpredseda strany Ivan Štefanec a poslanec EP Eduard Kukan.

"Našou víziou Slovenska a Európy na ďalších 10 rokov je Európska únia, ktorá sa stále viac približuje ľuďom, ktorá namiesto obmedzení uvoľní ruky tým, ktorí sú tvorcami hodnôt. Aby únia obhajovala najmä záujmy strednej vrstvy, na ktorej stojí každá úspešná spoločnosť. Aby v Európe bolo viac práce, demokracie, menej byrokracie, čo najmenej obmedzení a viac slobody," uviedli v stanovisku.