Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Pomer síl v SDKÚ sa zmenil, Slafkovského nahradil Matej Žiliak

Alexander Slafkovský Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Slafkovský bol jeden z piatich krajských lídrov strany, ktorí presadzovali výmenu predsedu strany Pavla Freša za Ondreja Mateja.

Dolný Kubín 11. októbra (Teraz.sk) - V Dolnom Kubíne sa 10. októbra popoludní uskutočnila konferencia Regionálneho zväzu SDKÚ-DS, ktorá do funkcie predsedu SDKÚ-DS v Žilinskom kraji zvolila Mateja Žiliaka. Nahradil tak exposlanca NRSR Alexandra Slafkovského, ktorý bol doteraz poverený vedením žilinskej SDKÚ. Informovala o tom Tlačová služba SDKÚ-DS.

Slafkovský bol jeden z piatich krajských lídrov, ktorí presadzovali výmenu predsedu strany Pavla Freša za bývalého pokladníka SDKÚ-DS Ondreja Mateja. Okrem Slafkovského sa vtedy proti aktuálnemu lídrovi strany postavil Viliam Novotný z Košického kraja, Eduard Vokál z Prešova, Stanislav Horník z Banskej Bystrice a Tibor Tóth z Nitry.

Mimoriadny Kongres SDKÚ-DS v sobotu 27. septembra 2014 v Mestskom kultúrnom stredisku v Senici. Na snímke vpravo podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný.
Foto: TASR/Štefan Puškáš


V piatok 10. októbra Slafkovského na poste regionálneho šéfa SDKÚ-DS v Žiline vystriedal Matej Žiliak. Kandidoval s podporou 9 z 11 okresov Žilinského kraja. Za kandidáta hlasovalo podľa Tlačovej služby SDKÚ-DS 68 delegátov zo 72 prítomných delegátov.

Žiliak sa chce zamerať na komunálne voľby

Nový predseda regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Žiline Žiliak zdôraznil, že je rád, že sa podarilo sfunkčniť organizáciu SDKÚ-DS v Žilinskom kraji: "Chcem klásť dôraz najmä na blížiace sa komunálne voľby a podporu kandidátov SDKÚ-DS a celej pravice v nich. SDKÚ-DS sa aj v Žilinskom kraji musí viac priblížiť ľuďom. Cieľom je pôsobiť v každej väčšej obci v kraji," naznačil svoje ambície novozvolený predseda Žilinského regionálneho zväzu SDKÚ-DS.

Pred voľbou podporilo Žiliakovu kandidatúru na predsedu regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Žiline 57 zo 72 miestnych zväzov.

Mimoriadny Kongres SDKÚ-DS v sobotu 27. septembra 2014 v Mestskom kultúrnom stredisku v Senici. Na snímke predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.
Foto: TASR/Štefan Puškáš


Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo podľa tlačovej služby strany „vyjadril potešenie nad zvolením nového predsedu SDKÚ-DS“. Verí, že sa Matejovi Žiliakovi podarí vybudovať skutočne silný regionálny zväz, ktorý bude robiť všetko pre úspech SDKÚ-DS tak v blížiacich sa komunálnych voľbách, ale aj v dôležitých parlamentných voľbách 2016:

"SDKÚ-DS bude stavať na mladých skúsených ľuďoch zo života, ktorý majú skúsenosť s podnikaním, živením sa vlastnou prácou a pán Matej Žiliak takýmto človekom je,“ vyhlásil Pavol Frešo.