Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Šéf bratislavskej záchranky neplánuje odchod, ako žiadajú záchranári

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Záchranári zo štátnej bratislavskej záchranky žiadajú Andrásiho odvolanie.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Riaditeľ štátnej Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Bratislava Imrich Andrási neplánuje odchod z funkcie. Nepovažuje to za efektívne riešenie, keďže aktuálna situácia v záchranke podľa neho nie je výsledkom jeho práce. Pre TASR to uviedla vedúca oddelenia komunikácie ZZS Bratislava Darina Schreková. Odchod žiadajú v petícii viacerí zamestnanci.

"Daná situácia riaditeľa ZZS Bratislava veľmi mrzí, zároveň však uvádza, že bol menovaný ministrom zdravotníctva SR a je poverený riadením organizácie, až do riadneho ukončenia výberového konania na danú funkciu," doplnila Schreková.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) ubezpečil, že výpadok posádok záchrannej služby za žiadnych okolností nehrozí. "Vieme to vykryť po dohode s inými poskytovateľmi. Verím, že k tomu nedôjde a situácia bude vyriešená spôsobom, ktorý pacienta neohrozí," uviedol. V blízkej dobe sa tiež má v tejto súvislosti stretnúť s Andrásim, presný dátum nešpecifikoval.

Záchranári zo štátnej bratislavskej záchranky žiadajú Andrásiho odvolanie. Predsedníčka odborov pri záchranke Zuzana Pukancová v utorok (4. 10.) informovala, že pod petíciu sa za 16 hodín podpísalo 94 záchranárov.