Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Šéf hospodárskeho výboru P. Kremský už nebude kandidovať do NR SR

Na archívnej snímke predseda Výboru Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽaNO). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Peter Kremský bude do volieb naďalej pracovať v poslaneckom klube OĽANO.

Bratislava 22. júna (TASR) - Predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽANO) nebude kandidovať v septembrových parlamentných voľbách. Svoje rozhodnutie odôvodnil dianím v parlamente, kde sa podľa neho presadzujú populistické a ťažko vysvetliteľné rozhodnutia.

Kremský bude do volieb naďalej pracovať v poslaneckom klube OĽANO. "Hlavným dôvodom môjho rozhodnutia je, ako to funguje v parlamente. Stále viac sa tam presadzujú populistické a ťažko vysvetliteľné rozhodnutia," uviedol poslanec vo svojom stanovisku.

V parlamente podľa neho rozhoduje nová koalícia pod vedením Sme rodina, ktorej súčasťou sú aj strany Smer-SD, Hlas-SD a Republika. "Myslím si, že je to veľmi škodlivé pre Slovensko a neviem si predstaviť, že by som v niečom takom po voľbách pokračoval," zdôraznil. Mrzí ho, že doterajšie vlády nedokázali naplno využiť šancu, ktorú dostali po voľbách v roku 2020.