Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Šéf NAKA vylučuje, žeby poskytol informácie o odpočúvaní Ľudovíta M.

Branislav Zurian, archívna snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

K výpovedi kajúcnika Borisa. B., bývalého vysokopostaveného funkcionára Slovenskej informačnej služby (SIS), sa chce Zurian podrobne vyjadriť pred vyšetrovateľom.

Bratislava 26. februára (TASR) - Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Zurian vylučuje, žeby kajúcnikovi Borisovi. B. poskytol informácie o odpočúvaní bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

K výpovedi kajúcnika Borisa. B., bývalého vysokopostaveného funkcionára Slovenskej informačnej služby (SIS), sa chce Zurian podrobne vyjadriť pred vyšetrovateľom. Šéf NAKA deklaruje, že ako príslušník Policajného zboru vždy dodržiaval zákon a snažil sa zločin postihovať, nie mu pomáhať. "Svedčia o tom aj výsledky NAKA pod mojim vedením. Súčasťou mojej práce je komunikácia s inými partnerskými bezpečnostnými zložkami vrátane tajnej služby. Pravdou vo výpovedi B. B. je len to, že sme sa stretli, avšak za iných okolnosti," skonštatoval Zurian.

Portál topky.sk informuje, že bývalý prvý námestník SIS Boris B., obvinený v kauze Judáš, usvedčuje Zuriana z vynášania utajovaných informácií.