Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Slovensko

Šéf SNS Andrej Danko narazil do stĺpa, k nehode sa priznal

Na archívnej snímke predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Foto: TASR Jakub Kotian

Bratislavská polícia potvrdila nočnú udalosť v cestnej premávke na križovatke ulíc Repašského - Saratovská.

Bratislava 12. januára (TASR) - Podpredseda Národnej rady (NR) SR a šéf SNS Andrej Danko sa priznal k nehode. Podľa svojich slov dostal vo štvrtok (11. 1.) večer šmyk a narazil do stĺpa. V prípade potreby škodu zaplatí. Uviedol to vo videu na sociálnej sieti.

"Narazil som do stĺpa, ohlásil som to poisťovni, oznámil som to magistrátu. Ak treba ešte niečo urobiť, všetko si splním," uviedol Danko s tým, že spolupracuje s políciou. "Verím, že poisťovňa sa s tým vysporiada a keby nie, som si vedomý svojej zodpovednosti," dodal.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v piatok potvrdil, že Andrej Danko mal vo štvrtok nehodu. Danko podľa neho spolupracuje s políciou a poskytol plné vysvetlenie.

"Policajný prezident ma ráno informoval, že sa stala nehoda podpredsedovi národnej rady. Nedošlo k žiadnemu ohrozeniu ani života, ani zdravia iných obyvateľov, ani nejakej škode na majetku," uviedol minister.

Na nehodu upozornil portál Startitup, podľa ktorého došlo k nehode v bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Politik mal naraziť do semafora.

Polícia objasňuje príčiny a okolnosti štvrtkovej (11. 1.) nočnej dopravnej nehody podpredsedu Národnej rady SR a šéfa SNS Andreja Danka v bratislavskej Dúbravke, vyplýva zo stanoviska bratislavskej polície.

K nehode došlo v križovatke ulíc Saratovská - Repašského. "Podľa doterajších informácií z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k nárazu motorového vozidla do stĺpa svetelnej dopravnej signalizácie pre chodcov, v dôsledku ktorej došlo k jeho poškodeniu," spresnil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Po príchode polície na miesto sa však vodič ani auto na mieste nenachádzali. "Z uvedeného dôvodu nebolo v čase príchodu hliadky polície na miesto zrejmé, kto bol jej účastníkom a rovnako nemohlo dôjsť ani k vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodiča," podotkol hovorca.