Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Šéfka Post Bellum dostala od prezidenta Zelenského štátne vyznamenanie

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vedie zasadnutie Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny (RNBO) v súvislosti s plánovanou anexiou štyroch oblastí na východe a juhu krajiny Ruskom, v Kyjeve 30. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Post Bellum dostalo na Ukrajinu počas prvých 100 dní od vypuknutia vojny nepriestrelné vesty, prilby, špeciálny frontový zdravotnícky materiál, uniformy, vojenské topánky za viac ako 1,3 milióna eur.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Riaditeľka občianskeho združenia Post Bellum Sandra Polovková dostala štátne vyznamenanie Ukrajiny - Rád Za zásluhy III. stupňa. Informovalo o tom Veľvyslanectvo Ukrajiny v SR na sociálnej sieti s tým, že vyznamenanie bolo udelené v súlade s dekrétom ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského z 23. augusta.

"Dnes som mala nesmiernu česť prevziať od pána veľvyslanca Ukrajiny na Slovensku Jurija Mušku jedno z najvyšších štátnych vyznamenaní Ukrajiny," uviedla pre TASR Polovková. Ocenenie dostala za významné osobné zásluhy o posilnenie medzištátnej spolupráce, či podporu štátnej suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny.

Poukázala, že Post Bellum dostalo na Ukrajinu počas prvých 100 dní od vypuknutia vojny nepriestrelné vesty, prilby, špeciálny frontový zdravotnícky materiál, uniformy, vojenské topánky za viac ako 1,3 milióna eur. Štátne vyznamenanie Polovková vníma ako poďakovanie a vyznamenanie všetkým, ktorí pri tom pomohli.