Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Šéfom klubu OĽaNO by chcel byť Jozef Viskupič

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Kandidáti OĽaNO zvolení za poslancov Národnej rady SR by sa mali v najbližších dňoch stretnúť, aby sa dohodli na vytvorení klubu a obsadení parlamentných výborov.

Bratislava 13. marca (TASR) - Šéfom budúceho poslaneckého klubu OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislých osobností (OĽaNO) by chcel byť Jozef Viskupič. Pre TASR to potvrdil Viskupič, ktorý zároveň pripustil, že spočiatku by mohol klub viesť aj líder obyčajných Igor Matovič.

Kandidáti OĽaNO zvolení za poslancov Národnej rady SR by sa mali v najbližších dňoch stretnúť, aby sa dohodli na vytvorení klubu a obsadení parlamentných výborov. Viskupič na stretnutí plánuje oznámiť, že sa bude uchádzať o funkciu predsedu klubu a navrhnúť aj postup jeho voľby. "Mal by sa voliť tajne," povedal.

OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti získali v sobotňajších parlamentných voľbách 8,55 percenta hlasov, čo znamená, že ich volilo 218.537 ľudí. V Národnej rade SR im patrí 16 mandátov. Obsadia ich Igor Matovič, Erika Jurinová, Jozef Viskupič, Martin Fecko, Štefan Kuffa, Alojz Hlina, Mikuláš Huba, Eva Horváthová, Richard Vašečka, Branislav Škripek, Ján Mičovský, Miroslav Kadúc, Helena Mezenská, Peter Pollák, Mária Ritomská, Igor Hraško.