Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Šéfom zboru poradcov premiéra je Ľ. Ščasný, tím ešte nie je kompletný

Na archívnej snímke Igor Matovič, archívne foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Zákon podľa odboru neurčuje presný počet členov zboru poradcov. V minulosti mal tento zbor viac ako 30 členov.

Bratislava 16. mája (TASR) - Šéfom zboru poradcov premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) je Ľubomír Ščasný. Pre TASR to uviedli z tlačového a informačného odboru Úradu vlády (ÚV) SR. Okrem Ščasného je poradcom premiéra aj bývalý poslanec parlamentu za OĽaNO Ján Marosz, ktorý pôsobí ako odborník na dopravu. Kompletný Zbor poradcov predsedu vlády SR sa stále tvorí.

"Ščasný vyštudoval Fakultu riadenia Vysokej školy ekonomickej v Bratislave. Od mája 1989 sa až do súčasnosti venoval podnikaniu," uviedli pre TASR z tlačového odboru.

Zákon podľa odboru neurčuje presný počet členov zboru poradcov. "Napríklad počas pôsobenia Vladimíra Faiča, ktorý viedol zbor poradcov v minulosti, mal tento zbor viac ako 30 členov," priblížili z úradu vlády. "Je záujem, aby v zbore pôsobili osobnosti, ktoré budú premiérovi radiť vo všetkých oblastiach rozvoja Slovenska," dodali.

Ešte nie je známe, kedy bude tím poradcov kompletný. "Naším zámerom je, aby bol poradný orgán premiéra čo najkvalitnejší, a preto proces jeho vzniku sa nebude urýchľovať," uzavrel tlačový odbor.