Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Šeliga súhlasí s plošným testovaním, ak neohrozí kolabujúce nemocnice

Na archívnej snímke podpredseda NR SR Juraj Šeliga. Foto: TASR - Jakub Kotian

Testovanie je dobrý krok, ale nesmieme rezignovať na poctivejšie dodržiavanie zásad R-O-R a zníženej mobility, povedal podpredseda parlamentu.

Bratislava 12. januára (TASR) - Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) súhlasí s celoplošným testovaním ľudí na ochorenie COVID-19, iba ak sa tým neohrozia kolabujúce nemocnice a vyťažený personál. Verí, že sa nájde model, ako spraviť. Uviedol to na sociálnej sieti.

"Testovanie je dobrý krok, ale nesmieme rezignovať na poctivejšie dodržiavanie zásad R-O-R a zníženej mobility, ráznejšiu kontrolu lockdownu, prísnejšiu kontrolu hraníc, ako aj zapojenie zamestnávateľov do testovania," povedal Šeliga. Zdôrazňuje však aj posun od testovania k očkovaniu. Vakcinácia väčšiny obyvateľstva je podľa podpredsedu krokom, ktorý vie eliminovať pandémiu a pomôže vrátiť sa k normálnemu životu.



Premiér Igor Matovič (OĽANO) v pondelok (11. 1.) oznámil, že výsledkom dohody kabinetu je organizácia celoplošného testovania, ktoré sa bude opakovať v okresoch až dovtedy, kým úroveň incidencie neklesne pod 0,5 percenta. Pretestovanie sa má zrealizovať o necelé dva týždne.