Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Šeliga víta Fond vzájomnej pomoci, poukázal na potrebu solidarity (2)

Na snímke podpredseda NR SR Juraj Šeliga. Foto: TASR - Michal Svítok

Podľa vlastných slov sa snaží finančne aj materiálne pomáhať konkrétnym ľuďom a inštitúciám od začiatku krízy. Zdôraznil, že v tom bude pokračovať naďalej.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Podpredseda Národnej rady (NR) SR Juraj Šeliga (Za ľudí) uvítal zriadenie Fondu vzájomnej pomoci. Zdôraznil, že ak môžu poslanci parlamentu urobiť niečo navyše, aby pomohli ľuďom, nevidí dôvod tak neurobiť.

"Našou úlohou, ako poslancov NR SR, je diskutovať o systémových opatreniach a rozhodovať o legislatívnych riešeniach krízy spôsobenej ochorením COVID-19. Ale ak v tejto krízovej situácii môžeme urobiť aj niečo naviac, nevidím dôvod, prečo takúto príležitosť nevyužiť," povedal Šeliga.

Podľa vlastných slov sa snaží finančne aj materiálne pomáhať konkrétnym ľuďom a inštitúciám od začiatku krízy. Zdôraznil, že v tom bude pokračovať naďalej.

Verí, že túto mimoriadnu skúšku Slovensko zvládne najmä vďaka odhodlaniu, príkladnej disciplíne a medziľudskej solidarite.

Do fondu budú prispievať aj všetci poslanci hnutia Sme rodina, peniaze budú podľa predsedu poslaneckého klubu Petra Pčolinského použité na individuálnu pomoc. "Štát musí zasiahnuť, štát musí pomáhať a samozrejme aj politici by mali ísť príkladom," pripomenul v stredu Pčolinský.

So vznikom fondu súhlasila aj SaS. Predsedníčka poslaneckého klubu Anna Zemanová pre TASR povedala, že prispievanie doň bude na dobrovoľnom rozhodnutí každého poslanca.

O zriadení Fondu vzájomnej pomoci informoval v stredu premiér Igor Matovič (OĽaNO). Slúžiť má na riešenie individuálnych životných prípadov ovplyvnených krízou súvisiacou so šírením nového koronavírusu. Prispievať doň budú koaliční poslanci, ministri aj ďalší, ktorí na tom budú s vládou spolupracovať. Matovič pozval k iniciatíve aj opozíciu, ponúkol im miesta v správnej rade, ktorá má rozhodovať o prerozdelení financií z fondu.