Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Seniori nad 85 rokov sa budú môcť na očkovanie prihlásiť telefonicky

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Rezort zdravotníctva tento krok zdôvodnil tým, že predovšetkým starší ľudia často nemajú prístup na internet či dostatočné zručnosti.

Bratislava 25. januára (TASR) - Seniori nad 85 rokov sa môžu na očkovanie proti novému koronavírusu prihlásiť aj telefonicky. V pondelok o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

"Zaregistrovať seba alebo blízkych na očkovanie proti COVID-19 je už možné aj telefonicky. Túto možnosť ponúka call centrum rezortu zdravotníctva. Po zavolaní si môže volajúci vybrať zo štyroch možností. Okrem registrácie na očkovanie môžu ľudia získať informácie k aktuálnym opatreniam, ale aj zmeniť termín testovania a očkovania," vysvetlila.

Rezort zdravotníctva tento krok zdôvodnil tým, že predovšetkým starší ľudia často nemajú prístup na internet či dostatočné zručnosti. Na očkovanie možno registrovať seba alebo svojich príbuzných aj na čísle 0800 174 174, prípadne zo zahraničia možno na telefónne číslo +421 270 074 174.

Na tieto čísla je možné zavolať aj pri zmene termínu očkovania, ale aj testovania, v rámci odberných miest v pôsobnosti rezortu.

MZ SR však stále odporúča na registráciu na očkovanie využívať prioritne registračný formulár https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-vaccination-form.php, ktorý môžu vyplniť aj príbuzní.

Pri registrácii môžu zadať svoj e-mailový a telefonický kontakt, má ísť o mobilné telefónne číslo.

Kapacity infolinky tak podľa rezortu zdravotníctva zostanú voľné pre ľudí, ktorí nemajú inú možnosť prihlásenia sa.


Menu infolinky ministerstva zdravotníctva: (možnosti zaznejú po vašom zavolaní) 1 – informácie k aktuálnym opatreniam 2 – zmena v požiadavke na testovanie 3 – zmena v požiadavke na očkovanie 4 – registrácia na očkovanie (prioritne pre osoby 85+)