Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Letná sezóna na Zemplínskej šírave začne 15. júna

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Podľa informácií regionálnej hygieničky Janky Staškovej sa oficiálna kúpacia sezóna tento rok začne 1. júla, ukončená bude 31. augusta.

Klokočov/Kaluža 12. júna (TASR) – Otvorenie letnej turistickej sezóny sa tento rok z dôvodu pandémie nového koronavírusu neuskutoční oficiálne. Ako informoval výkonný riaditeľ Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu Patrik Cimprich, služby vrátane informačných centier v rekreačných strediskách však budú fungovať v "letnom režime" tradične, od 15. júna. Výnimkou sú umelé kúpaliská v správe obcí Kaluža a Klokočov.

"Rekreačné strediská sú vykosené a prebehla na nich pravidelná údržba. Kosby realizoval aj správca povodia ako aj Správa ciest Košického samosprávneho kraja," uviedol k prípravám na letnú sezónu na Zemplínskej šírave Cimprich s tým, že podľa informácií regionálnej hygieničky Janky Staškovej sa oficiálna kúpacia sezóna tento rok začne 1. júla, ukončená bude 31. augusta. "Umelé kúpaliská budú postupne otvárané v Klokočove a Kaluži na základe platných rozhodnutí regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Do ich otvorenia môžu návštevníci využiť aj Thermalpark Šírava, ktorý je už toho času otvorený," doplnil.

Ako sa pre TASR vyjadril zastupujúci starosta obce Kaluža Marek Misár, aj keď sa obec na otvorenie letnej turistickej sezóny pripravovala s predstihom, plány so skorším sprístupnením tamojšieho kúpaliska prekazili technické problémy. Aj napriek tomu verí, že návštevnosť bude toto leto aj v ich zariadení početná. "Očakávame bohatú turistickú sezónu, keďže predpokladáme, že ľudia navštívia slovenské destinácie. Verím, že na šíravu prídu určite v hojnom počte," uviedol.

Aj v Klokočove sú na letnú sezónu pripravení. Podľa vyjadrenia starostky Moniky Hudáčkovej sa však pri sprístupnení kúpaliska v ich obci budú riadiť usmerneniami regionálnej hygieničky.

Cimprich zároveň upozornil na pripravované nové pravidlá parkovania na brehoch Zemplínskej šíravy. "Osadením zvislého dopravného značenia sa umožní koncentrovať parkovanie áut na vopred určené plochy," vysvetlil.