Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

Počasie nás trápi naďalej: Očakávajte poľadovicu a hmlu

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Meteorológovia varujú pred hmlou s dohľadnosťou 50 až 200 metrov na západnom Slovensku.

Bratislava 2. februára (TASR) - Slovensko dnes potrápi miestami hmla a poľadovica. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 1. stupňa.

Meteorológovia varujú pred hmlou s dohľadnosťou 50 až 200 metrov na západnom Slovensku. Poľadovica sa môže tvoriť najmä v okresoch južného a západného Slovenska.

Výstraha SHMÚ
Foto: Výstraha SHMÚ


Horský priechod Donovaly je neprejazdný pre nákladnú dopravu



Horský priechod Donovaly je neprejazdný pre nákladnú dopravu nad 10 metrov. Vodiči by si mali dávať na cestách pozor aj na hmlu či silné sneženie. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na webovej stránke zjazdnost.sk.

Ilustračná snímka
Foto: TASR/Dušan Hein


Hmla s dohľadnosťou do 100 metrov je v lokalitách Komárno, Lozorno, Bratislava, Partizánske, Červeník, Trnava, Hurbanovo, Závod, Šrobárová, Pezinok, Zemianska Oľča, Iliašovce. Silné sneženie s dohľadnosťou do 100 metrov môže vodičov potrápiť v lokalitách Svinia, Horný Hričov, Sverepec, Budimír, Petrovany, Predmier a Hričovské Podhradie.

SSC upozorňuje, že pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko výskytu námrazy a poľadovice.

Cesty v okresoch R. Sobota, Lučenec a Revúca sú zjazdné



Cesty v okresoch Rimavská Sobota, Lučenec a Revúca v Banskobystrickom kraji sú zjazdné, na viacerých komunikáciách sa však po intenzívnom nočnom snežení nachádza utlačený alebo kašovitý sneh. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej internetovej stránke.

Najviac snehu je na horskom priechode Zbojská nad Tisovcom v Rimavskosobotskom okrese, na ceste od Tisovca do Muráňa v okrese Revúca, ako i ďalej smerom na Červenú Skalu v okrese Brezno a tiež v okolí Revúcej a Jelšavy. Na týchto komunikáciách sa podľa SSC nachádza snehová vrstva hrubá štyri až päť centimetrov.