Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

SHMÚ: Na juhu stredného Slovenska je aj po studenom fronte teplo

Na archívnej snímke ľudia sa prechádzajú v Sade Janka Kráľa počas slnečného jesenného dňa v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kým na Orave sa oproti utorku (18. 10.) ochladilo o cca 12 stupňov Celzia a aktuálne je tam len sedem až osem stupňov Celzia, v Juhoslovenskej kotline a okolí je stále 19 až 21 stupňov Celzia.

Bratislava 19. októbra (TASR) - V niektorých lokalitách, prevažne na juhu stredného Slovenska, je aj po prechode studeného frontu naďalej teplo. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

"Chladnému vzduchu sa cez naše pohoria zatiaľ veľmi 'nechce', čo vytvára veľké teplotné rozdiely v rámci Slovenska,"
skonštatovali meteorológovia. Kým na Orave sa oproti utorku (18. 10.) ochladilo o cca 12 stupňov Celzia a aktuálne je tam len sedem až osem stupňov Celzia, v Juhoslovenskej kotline a okolí (ojedinele aj v Podunajskej nížine) je stále 19 až 21 stupňov Celzia.

Meteorológovia upozorňujú, že v najbližších hodinách čaká Slovensko od severu ďalšia dávka chladného vzduchu, ktorý sa dostane aj na juh stredného Slovenska, kde by malo byť už vo štvrtok (20. 10.) chladnejšie.