Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

DOBRE SA OBLEČTE: Na väčšine územia Slovenska sú teploty pod nulou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Banskobystrickom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji môžu miestami teploty klesnúť na mínus 15 až mínus 20 stupňov Celzia.

Bratislava 22. decembra (TASR) - Na väčšine územia Slovenska sa držia počas stredajšieho rána teploty pod nulou. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý preto vydal výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami.

V Banskobystrickom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji môžu miestami teploty klesnúť na mínus 15 až mínus 20 stupňov Celzia. Meteorológovia upozorňujú, že nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.

Teploty opäť poklesnú v stredu večer.

SHMÚ: V stredu nadránom namerali pri obci Stratená mínus 19,4 stupňa Celzia


V stredu nadránom namerali v katastri obce Stratená pri Dobšinskej ľadovej jaskyni v okrese Rožňava v Slovenskom raji mínus 19,4 stupňa Celzia. Na sociálnej sieti o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V polohách do 1000 metrov nad morom dosiahla minimálna teplota vzduchu vo výške dvoch metrov nad povrchom väčšinou mínus sedem až mínus 13 stupňov Celzia. Meteorológovia doplnili, že v južnej polovici západného Slovenska bolo väčšinou mínus štyri až mínus šesť stupňov Celzia.

V údoliach stredného a východného Slovenska bolo podľa SHMÚ lokálne aj výrazne chladnejšie. Veľmi nízku teplotu v rámci polôh do 1000 metrov nad morom namerali v lokalitách Novoť v okrese Námestovo a v Habure pri Medzilaborciach, zhodne mínus 18,6 stupňa Celzia.