Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Chystajte dáždniky a chráňte majetok: Ženú sa na nás ďalšie búrky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vo východných okresoch Slovenska vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa pred búrkami s krúpami.

Bratislava 16. júna (TASR) - Na východnom Slovensku hrozia v utorok popoludní búrky i povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe. Vo východných okresoch Slovenska vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa pred búrkami s krúpami. Upozorňujú tiež na výskyt prívalových povodní.

S búrkami môžu byť podľa SHMÚ spojené prívalové zrážky a nárazy vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu. Výstraha trvá do 17. hodiny a platí pre okresy Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Snina, Humenné, Vranov nad Topľou, Prešov, Košice - okolie, Košice - mesto, Trebišov, Michalovce a Sobrance.

Výstraha druhého stupňa pred prívalovými povodňami platí pre okresy Trebišov, Michalovce, Sobrance, Humenné a Vranov nad Topľou. Pre okresy Trebišov - Roňava, Košice, Košice okolie - Hornád, Prešov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Snina a Medzilaborce platí výstraha prvého stupňa pred povodňami. Výstrahy platia do 16.30 h.

Meteorológovia upozorňujú na možnosť výrazného vzostupu vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, ako napríklad stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov.