Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

SHMÚ počas noci varuje pred nízkymi teplotami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Výstraha platí od polnoci až do piatkových ranných hodín.

Bratislava 6. januára (TASR) - V noci zo štvrtka na piatok (7. 1.) môže vo viacerých okresoch klesnúť teplota až na mínus 18 stupňov Celzia. Meteorológovia preto vydali výstrahu prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojej stránke.

Výstraha platí od polnoci až do piatkových ranných hodín. Teplota vzduchu mínus 15 až mínus 18 stupňov Celzia sa podľa SHMÚ očakáva v okresoch Čadca, Námestovo, Dolný Kubín, Kysucké Nové Mesto, Žilina, Tvrdošín, Ružomberok, Martin, Liptovský Mikuláš, Poprad, Brezno, Rožňava, Gelnica, Spišská Nová Ves, Levoča, Kežmarok a Stará Ľubovňa.

"Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia," upozornili meteorológovia. Pre okresy preto vydali výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami.

SHMÚ počas noci upozorňuje aj na výskyt vetra na horách. Výstraha prvého stupňa sa týka Banskobystrického, Žilinského a Prešovského kraja. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť až 135 kilometrov za hodinu.