Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Búrky a ochladenie budú pokračovať

Ilustračné foto. Foto: TASR

Pri silnom severnom vetre teplota na severe nedosiahne ani päť stupňov Celzia, na juhu bude väčšinou desať až 13 stupňov Celzia.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Najmä na východe Slovenska treba počas štvrtkovej noci naďalej počítať s intenzívnymi búrkami, ktoré môžu byť ojedinele sprevádzané aj krúpami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti. Meteorológovia tiež upozorňujú na studené fronty, ktoré prinesú počas víkendu výrazné ochladenie.

"Cez naše územie v noci prejde ďalej na juhovýchod studený front, za ním v sobotu ďalší, a tak sa postupne výrazne ochladí. Kým dnes je ešte mimoriadne teplo a už sme na niekoľkých staniciach zaznamenali aj letný deň, cez víkend už bude počasie úplne iné," priblížili meteorológovia.

Ako uviedli, pri silnom severnom vetre teplota na severe nedosiahne ani päť stupňov Celzia, na juhu bude väčšinou desať až 13 stupňov Celzia. Klesne aj hranica sneženia. "Na severe môže snežiť aj v nižších polohách, na juhu sa prechodne môžu vyskytnúť zmiešané zrážky," uviedli meteorológovia s tým, že chladné počasie bude pretrvávať aj budúci týždeň.