Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Vo viacerých regiónoch Slovenska hrozia búrky a povodne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

V piatok platia búrkové výstrahy prvého stupňa pre takmer celé územie Slovenska s výnimkou Bratislavského kraja.

Bratislava 14. augusta (TASR) – Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) vydali výstrahy prvého a druhého stupňa pred možnými povodňami a búrkami vo viacerých okresoch Slovenska. SHMÚ o tom informuje na svojom webe.

V piatok platia búrkové výstrahy prvého stupňa pre takmer celé územie Slovenska s výnimkou Bratislavského kraja. Výstrahy druhého stupňa vydal SHMÚ pre okresy Trenčín, Púchov, Partizánske, Ilava, Bánovce nad Bebravou a Prievidza. V týchto okresoch sa môžu vyskytovať búrky s krúpami do piatka 18.00 h. Rovnaká výstraha platí aj na východnom Slovensku v Košiciach a Rožňave.

Okrem búrok varujú meteorológovia aj pred povodňami. Pre hornú Nitru platí hydrologická výstraha druhého stupňa v okresoch Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Prievidza zatiaľ do piatka 18.30 h. Povodňové výstrahy prvého stupňa platia pre Turčianske Teplice a región stredného Považia v okresoch Trenčín, Ilava, Púchov a Považská Bystrica. Do 17.00 h tiež platia povodňové výstrahy prvého stupňa pre Poprad, Kežmarok, Spišskú Novú Ves a Gelnicu. V Košiciach platí výstraha prvého stupňa zatiaľ do 19.00 h.