Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

Na hornej Nitre platí výstraha pred povodňami

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR HaZZ v Žiline

SHMÚ vydal na dnes výstrahu pred búrkami sprevádzanými intenzívnymi lejakmi a nárazovým vetrom. S výnimkou severných okresov Kysúc, Oravy, Liptova a Spiša platí pre celé územie Slovenska.

Bratislava 9. júna (TASR) – V dôsledku aktuálnej búrkovej činnosti hrozia v okresoch na hornej Nitre povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu pred povodňou pre okresy Partizánske, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou a Zlaté Moravce, pričom v prípade tohto okresu platí zvýšená výstraha druhého stupňa.

"Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," uviedli meteorológovia v súvislosti s hydrologickou výstrahou platnou do 16:30.

SHMÚ vydal na dnes výstrahu pred búrkami sprevádzanými intenzívnymi lejakmi a nárazovým vetrom. S výnimkou severných okresov Kysúc, Oravy, Liptova a Spiša platí pre celé územie Slovenska, búrky sa môžu vyskytnúť až do večera.