Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

#SIEŤ: Do školstva musí ísť o 30 percent viac financií

Na archívnej snímke Radoslav Procházka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Strana zároveň navrhuje vytvoriť funkčnú sieť terénnej odbornej podpory pre učiteľov, v rámci ktorej im budú môcť pomáhať aj ďalší odborníci.

Bratislava 19. novembra (TASR) – Mimoparlamentná strana #Sieť sa dnes pripojila k iniciatíve učiteľov, ktorí chcú poukázať na zlý zdravotný stav nášho školstva. TASR informovala Karolína Ducká, hovorkyňa strany.

„Požiadavku zvýšiť platy učiteľov, odborných pracovníkov a nepedagogických zamestnancov v školstve považujeme za oprávnenú. #Sieť preto navrhuje zvýšenie objemu finančných prostriedkov do školstva o 30 percent,“ povedala vedúca pracovnej skupiny pre vzdelávanie Zuzana Zimenová.

Skúsenosti v zahraničí podľa nej potvrdzujú, že investície vynaložené do prevencie a včasnej intervencie školákov môžu byť v konečnom dôsledku pre štát menej nákladné ako investície vynakladané neskôr na riešenie problémov nezamestnanosti. „Investície do detí sú investíciami do budúcnosti našej krajiny,“ doplnila Zimenová.

Strana zároveň navrhuje vytvoriť funkčnú sieť terénnej odbornej podpory pre učiteľov, v rámci ktorej im budú môcť pomáhať aj ďalší odborníci, napríklad metodici, didaktici, mediátori, pri riešení akútnych krízových situácií i dlhodobých problémov priamo v školách a triedach.