Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Šimečka: Ľudia potrebujú efektívne vládnutie a nie neustále hádky

Na archívnej snímke Michal Šimečka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ak súčasné strany vládnej koalície nedokážu spolu vládnuť v prospech ľudí, mali by podľa Šimečku prestať traumatizovať verejnosť a ukončiť toto trápenie.

Bratislava 11. mája (TASR) - Ľudia na Slovensku potrebujú efektívne vládnutie, fungujúce verejné služby a nie neustále hádky a osobné útoky politikov. Vyhlásil to predseda mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Michal Šimečka v reakcii na stredajšie rokovanie vlády.

Kabinetu vyčíta, že stále neschválil tzv. protiinflačnú pomoc. "Koaličné strany sa opäť hádajú a už beztak meškajúca pomoc ľuďom v čase zdražovania potravín, energií či pohonných látok sa teda znova odkladá. Vládna koalícia je opäť paralyzovaná a už to nie je ani smiešne," uviedol Šimečka.

Ak súčasné strany vládnej koalície nedokážu spolu vládnuť v prospech ľudí, mali by podľa neho prestať traumatizovať verejnosť a ukončiť toto trápenie. Zároveň dodal, že pád vlády a politická kríza by v súčasnosti vyhovovali najmä šéfovi opozičného Smeru-SD Robertovi Ficovi a "extrémistom". "Navyše by sa zničili všetky, aj keď len čiastočné, reformné snahy," doplnil.