Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Šimečka:Rozpad vlády je zlyhaním politickej generácie sľubujúcej zmenu

Na archívnej snímke Michal Šimečka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Igor Matovič a jeho osobné spory s predsedom SaS Richardom Sulíkom podľa predsedu PS otrávili slovenskú politiku.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Rozpad tejto vlády je zlyhaním celej jednej politickej generácie, ktorá ľuďom v roku 2020 sľubovala zmenu a dostala na ňu vládny mandát. Predseda mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka to uviedol v súvislosti s odchodom ministrov SaS z vlády. Primárnu zodpovednosť za zlyhanie podľa neho nesie líder OĽANO a minister financií Igor Matovič.

"Zažívame najťažšiu inflačnú a energetickú krízu, na našich hraniciach sa bojuje. Občania sú z toho traumatizovaní a právom sa obávajú blížiacej sa zimy. No koalícia namiesto hľadania riešení dospela k rozpadu. Je to nepochopiteľný a obrovský hazard s dôverou a životnou úrovňou ľudí na Slovensku," komentoval Šimečka. Igor Matovič a jeho osobné spory s predsedom SaS Richardom Sulíkom podľa predsedu PS otrávili slovenskú politiku.

Demisiu už podali všetci ministri SaS - minister hospodárstva Richard Sulík, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, minister školstva Branislav Gröhling a minister zahraničných vecí Ivan Korčok.

Prečítajte si aj: Ministri za SaS podali demisiu

Premiér Eduard Heger (OĽANO) vzhľadom na demisie oznámil vstup do menšinovej vlády. S menami nástupcov odchádzajúcich ministrov plánuje najprv oboznámiť prezidentku Zuzanu Čaputovú.