Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Šipoš: Je tragikomické, ak člen Smeru kritizuje obsadenie postov na OÚ

Na archívnej snímke Michal Šipoš (OĽaNO). Foto: TASR - Michal Svítok

Pellegrini vyzval koalíciu, aby vypísala riadne výberové konania a garantovala, že vyhrá ten najlepší.

Bratislava 8. júna (TASR) - Je tragikomické, keď člen Smeru-SD kritizuje obsadzovanie postov prednostov okresných úradov. Uviedol to predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš v reakcii na podpredsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Smer-SD). Ten v pondelok vyzval vládnu koalíciu a premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), aby šli pri výmene prednostov okresných úradov transparentnou cestou.

"Je tragikomické, keď člen Smeru-SD kritizuje obsadzovanie postov prednostov okresných úradov. Pre bývalú vládu boli okresné úrady len politické trafiky a predĺžená ruka korupcie v regiónoch. Hnutie OĽaNO na tieto pozície vyberá čestných a odborne zdatných ľudí," napísal Šipoš.

Pellegrini vyzval koalíciu, aby vypísala riadne výberové konania a garantovala, že vyhrá ten najlepší. Myslí si, že vládna koalícia neplní svoje sľuby spred volieb a funkcie prednostov plánuje obsadzovať po straníckej línii. Dodal, že hnutie OĽaNO tak obchádza sľubovanú transparentnosť, a kritizoval procesy výberu do riadiacich funkcií zo strany vlády.

K zámeru OĽaNO vymeniť všetkých 72 prednostov okresných úradov mali výhrady aj niektorí koaliční partneri, majú o tom hovoriť na koaličnej rade.