Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

SIS kritizuje médiá: O vzťahu Bartalskej a Valka informujú nepravdivo

Archívna snímka. Ján Valko Foto: TASR/Martin Baumann

Denník N a SME podľa SIS zverejnili nepravdivé informácie, hoci mali k dispozícii vysvetlenie Valka aj Bartalskej.

Bratislava 30. apríla (Teraz.sk) - Dve slovenské médiá podľa Slovenskej informačnej služby (SIS) nepravdivo informovali o vzťahu riaditeľa SIS Jána Valka a sudkyne Kataríny Bartalskej, hoci mali k dispozícii vysvetlenie oboch dotknutých osôb. Uviedol to hovorca SIS Branislav Zvara.

"Napriek tomu, že riaditeľ spravodajskej služby Ján Valko dnes poskytol redaktorke Denníka N jednoznačné stanovisko k jeho vzťahu k JUDr. Kataríne Bartalskej, že je otcom ich dvoch maloletých detí, ale nežijú v spoločnej domácnosti, a teda netvoria partnerský pár, Denník N aj denník SME konali v rozpore s pravidlami novinárskej etiky a zverejnili nepravdivé informácie," vyhlásil Zvara.

"Zarážajúce je, že rovnakú informáciu poskytla redaktorke Denníka N aj samotná Katarína Bartalská, napriek tomu sa redaktorka rozhodla zverejniť nepravdivú informáciu a z nej vyplývajúce zavádzajúce konštrukcie o možnom ovplyvňovaní priebehu reštrukturalizácie spoločnosti Váhostav, kde pani Bartalská bola náhodným elektronickým výberom ustanovená za zákonného sudcu," spresnil.

Podľa Zvaru práve konanie redaktorky vyvoláva podozrenia o možnom ovplyvňovaní priebehu reštrukturalizácie spoločnosti Váhostav.

Denník N dnes priniesol článok, podľa ktorého vzťah Valka a Bartalskej zvyšuje riziko, že štát môže ovplyvňovať rozhodnutia súdov v kauze Váhostav.