Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

SK MTP: Akceptácia povolaní okrem sestier a lekárov je na zlej úrovni

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Komunikácia Ministerstva zdravotníctva SR a predstaviteľov štátu so stavovskými organizáciami v zdravotníctve podľa Šluchovej nebola dostatočná.

Bratislava 30. decembra (TASR) - Akceptácia zdravotníckych povolaní okrem povolania sestra a lekár je dlhodobo na minimálnej úrovni. Pre TASR to zhodnotila prezidentka Slovenskej komory medicínsko-technických pracovníkov (SK MTP) Iveta Šluchová.

"Kompetentní nás nepovažujú za partnerov na rokovania, ktoré sú zamerané na zlepšenie postavenia zdravotníckych pracovníkov. Je pritom zrejmé, že si neuvedomujú, že bez povolaní registrovaných v SK MTP je naše zdravotníctvo absolútne nefunkčné. Pritom naša komora združuje viac ako 20.000 zdravotníkov," skonštatovala.

Komunikácia Ministerstva zdravotníctva SR a predstaviteľov štátu so stavovskými organizáciami v zdravotníctve podľa Šluchovej nebola dostatočná. "Tu mala aj tento rok pre vládu prioritu hlavne komunikácia s Lekárskym odborovým združením, ostatné zdravotnícke profesie zostali bokom," podotkla.

Zdravotníctvo podľa nej nebolo v dobrej kondícii ani v roku 2022. "Stále je hlavným problémom nedostatočné financovanie zdravotníctva a platby štátu," dodala.