Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Skalka ponúka aj večerné bežkovanie, k dispozícii sú dva okruhy

Na snímke bežkár so psom pri Lyžiarskom štadióne Rudolfa Čilíka na Skalke pri Kremnici 7. februára 2021. Foto: TASR - Ján Krošlák

Kremničania sa môžu vo večerných hodinách v prípade priaznivých snehových podmienok bežkovať aj priamo v meste.

Kremnica 7. februára (TASR) – Centrum bežeckého lyžovania Skalka pri Kremnici ponúka návštevníkom počas zimného obdobia aj možnosť večerného bežkovania. Ako pre TASR priblížila zástupkyňa primátora Iveta Ceferová, o večerné bežecké lyžovanie na Skalke je každoročne čoraz väčší záujem.

Na Skalke je vo večerných hodinách návštevníkom k dispozícii osvetlením vybavená inline dráha s dĺžkou približne 1,5 kilometra aj bežecký okruh na štadióne Rudolfa Čilíka s dĺžkou 400 metrov. Oba okruhy sú otvorené od 17.00 do 21.00 h. „Tí odvážnejší s čelovkami krúžia aj na 3- a 4-kilometrových okruhoch a nie je raritou stretnúť v nočných hodinách bežkára na severnom a južnom okruhu. Pri jasnej nočnej oblohe mnohokrát čelovku nepotrebujete, mesiac krajinu navôkol krásne osvieti,“ uviedla Ceferová.
Na snímke bežkár na Lyžiarskom štadióne Rudolfa Čillíka na Skalke pri Kremnici 7. februára 2021.
Foto: TASR - Ján Krošlák

Podľa samosprávy sa večerné bežecké lyžovanie teší veľkej obľube, počet návštevníkov každým rokom rastie. „Výhodou večerného lyžovania je, že na tratiach je predsa o niečo menej ľudí ako počas dňa,“ vysvetlila Ceferová s tým, že obzvlášť v období pandémie ide o obľúbené aktívne trávenie voľného času.

Kremničania sa môžu vo večerných hodinách v prípade priaznivých snehových podmienok bežkovať aj priamo v meste. Samospráva od roku 2016 upravuje 500 metrov dlhý osvetlený okruh na Sokolskom ihrisku. Počas dňa je k dispozícii aj rovnako dlhý bežecký okruh na futbalovom ihrisku. „Tieto bežecké trate sa tešia veľkej obľube, keďže sú ľahko prístupné.  Vznik týchto okruhov podnietili naši spoluobčania a hlavne aktívni seniori, ktorí túto formu pohybu preferujú,“ vysvetlila Ceferová.