Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Katolícka charita otvorí ďalší ročník zbierky školských pomôcok

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Okrem školských pomôcok možno odovzdať aj elektroniku.

Bratislava 31. mája (TASR) - Slovenská katolícka charita (SKCH) otvorí 1. júna 13. ročník zbierky školských pomôcok. Darovať možno aj elektroniku. Zbierka potrvá do 15. septembra. TASR o tom informovala Monika Molnárová zo SKCH.

Cieľom je pomoc žiakom zo sociálne slabších rodín. "Ak máte doma nevyužité ceruzky, farbičky, zošity či iné školské potreby, ktoré sú vašim deťom navyše, alebo školskú tašku, z ktorej vaše deti vyrástli, neváhajte a do 15. septembra ich môžete priniesť do jedného z viac ako 76 zberných miest po celom Slovensku," vyzvala Molnárová.

Okrem školských pomôcok možno odovzdať aj elektroniku. "Darovať tak môžete aj zachované, ale stále funkčné tablety, notebooky či telefóny, prostredníctvom ktorých môžu žiaci absolvovať vyučovanie dištančne. Touto výzvou apelujeme nielen na jednotlivcov, ale predovšetkým firmy a spoločnosti, ktoré každoročne vyraďujú tisícky zariadení," vyhlásila.

Pomôcť možno aj online alebo prostredníctvom účtu SK37 0900 0000 0001 7687 5345 s variabilným symbolom 2211. SKCH koordinuje zbierku cez arcidiecézne, diecézne a eparchiálne charity. Za 12 rokov fungovania zbierky vyzbierali približne 150.000 školských pomôcok.