Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Katolícka charita vyhlásila výberové konanie na generálneho sekretára

Ilustračné foto. Foto: TASR

SKCH je členom Caritas Europa a Caritas Internationalis, ktorá združuje 165 národných charít po celom svete.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Slovenská katolícka charita (SKCH) vyhlásila výberové konanie na pozíciu generálneho sekretára, ktorý riadi a zodpovedá za činnosť SKCH. Informuje o tom na svojom webe tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

„V súlade so stanovami je volený Radou SKCH a menovaný KBS na obdobie päť rokov. Súčasnému generálnemu sekretárovi končí funkčné obdobie 30. júna 2022, preto Rada SKCH v dostatočnom predstihu vyhlásila výberové konanie a pozýva záujemcov o pôsobenie v tejto riadiacej pozícii. Svoj životopis a motivačný list môžete posielať do 17. septembra na podolinsky@charita.sk," avizuje Monika Molnárová z charity.

Viac informácií o výberovom konaní, o náplni práce generálneho sekretára SKCH a požiadavkách na kandidátov je možné nájsť na webe SKCH.

SKCH je cirkevná organizácia zriadená KBS, ktorá konfederatívne združuje desať arcidiecéznych a diecéznych charít a v praxi uskutočňuje diakoniu katolíckej cirkvi. Prostredníctvom svojich zariadení a dobrovoľníkov pomáha na Slovensku ľuďom v núdzi.

Realizuje tiež zahraničné projekty zamerané na humanitárnu pomoc a rozvojovú spoluprácu, podáva pomocnú ruku obetiam obchodovania s ľuďmi. Okrem toho 25 rokov podporuje vzdelávanie detí v šiestich krajinách sveta prostredníctvom projektu Adopcia na diaľku. SKCH je členom Caritas Europa a Caritas Internationalis, ktorá združuje 165 národných charít po celom svete.