Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

SKE:Každý občan v exekúcii sa môže obrátiť na bezplatnú poradňu komory

Ilustračná snímka Foto: TASR Pavol Ďurčo

Nemá žiaden význam skrývať sa pred exekútorom, nepreberať poštu a tváriť sa, že problém neexistuje, uviedol prezident Slovenskej komory exekútorov Miroslav Paller.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Slovenská komora exekútorov (SKE) pripomína, že každý občan v exekúcii sa môže kedykoľvek obrátiť na bezplatnú poradňu komory. Tá dlžníkov opakovane upozorňuje, že jediným východiskom z exekúcie je snaha čo najrýchlejšie splatiť svoje dlhy. TASR o tom informovala hovorkyňa SKE Stanislava Kolesárová.

"Nemá žiaden význam skrývať sa pred exekútorom, nepreberať poštu a tváriť sa, že problém neexistuje. Naopak, oveľa účinnejším riešením je otvorená komunikácia o svojich finančných možnostiach a v spolupráci s exekútorom hľadanie východiska na splatenie dlhov pri zachovaní prijateľnej sociálnej úrovne dlžníka," uviedol prezident SKE Miroslav Paller.

Komora v tejto súvislosti opäť pripomína, aby každý na seba prevzal len toľko záväzkov, koľko vie určite zvládnuť. "Ľudovo povedané, aby sa zakrýval len takou perinou, na akú má," doplnil Paller.

Priblížil, že za vyše deväť rokov priamo pomohli desiatkam tisíc záujemcov. "Celé roky sme suplovali úlohy štátu v informovaní občanov, ktorí neraz opúšťajú vzdelávací systém s takmer nulovým právnym či finančným vedomím," dodal Paller.