Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Škola programovania Coding Giants pomáha získať zručnosti budúcnosti

Škola programovania Coding Giants pomáha deťom získať zručnosti budúcnosti Foto: Coding Giants

Na Slovensko prichádza nová škola programovania Coding Giants.

Bratislava 31. júla (OTS) - Svojou ponukou prezenčných i online kurzov chce inšpirovať deti vo veku 7 až 19 rokov k väčšiemu záujmu o informačné technológie a programovanie. Verí, že nadobudnuté vedomosti pomôžu mladým ľuďom uplatniť sa na pracovnom trhu budúcnosti. Prvé online kurzy programovania plánuje spustiť ešte toto leto.

Naprogramuj si budúcnosť
Cieľom školy programovania Coding Giants je zvýšiť záujem o štúdium a zamestnanie v oblasti informačných technológií. Vedieť programovať je v dnešnom digitálnom svete rovnako dôležité ako vedieť čítať a písať. Okrem toho si dieťa pri programovaní rozvíja nielen digitálne zručnosti, ale aj stimuluje rozvoj logického myslenia. Poslaním Coding Giants je poskytnúť deťom príležitosť naučiť sa programovať a rozvíjať tak ich tvorivosť, trpezlivosť, i schopnosť pracovať v tíme. Všetky tieto zručnosti im neskôr pomôžu v dospelom veku, či už sa rozhodnú pre kariéru v oblasti IT alebo nie. V Coding Giants chcú taktiež rodičom ukázať, že hra s počítačom môže byť nielen zábavná, ale aj zmysluplná. Deti sa na kurzoch učia základy programovania prostredníctvom vytvárania hier.

Pre koho sú kurzy programovania určené?
Kurzy Coding Giants sú rozdelené podľa vekových kategórií od 7 do 19 rokov. Náročnosť témy je vždy prispôsobená schopnostiam detí v danej skupine. Kurzy na seba nadväzujú tak, aby deti mali príležitosť sa neustále a systematicky vzdelávať. Na kurzoch sa okrem programovania hier v Scratchi a Pythone deti naučia aj tvoriť webové stránky či navrhovať mobilné aplikácie. V Coding Giants sú pripravení aktívne spolupracovať s deťmi so záujmom o programovanie a podporovať ich v účasti na súťažiach.

Kóduj s obrami
V Coding Giants si veľmi dobre uvedomujú aj možný negatívny vplyv informačných technológií na vývoj detí, či nástrahy, ktoré na deti číhajú v internetovom svete. Keďže v dnešnej dobe nemá zmysel deťom počítač úplne zakazovať, rozhodli sa úzko spolupracovať s deťmi i rodičmi v otázkach bezpečnosti na internete. Podujatie „Kóduj s obrami“ je otvorený workshop pre deti a mládež zadarmo, na ktorom im zábavnou formou predstavia svet programovania. Starší študenti sa dozvedia o pracovných trendoch v oblasti IT. Súčasťou workshopu je aj prednáška o bezpečnosti na internete.
Programovanie sa stáva jedným z najatraktívnejších i veľmi dobre platených zamestnaní. Ak chcete svoje dieťa viesť týmto smerom, už nemusíte čakať až do strednej školy. Škola programovania Coding Giants poskytuje možnosť naučiť sa programovať deťom už od prvého ročníka základnej školy.

Coding Giants
Coding Giants je inovatívna škola programovania, ktorú pred piatimi rokmi založili vo Varšave štyria kamaráti, absolventi Varšavskej technickej univerzity. Na poľskom trhu pôsobí Coding Giants s viac ako 75 prevádzkami v 33 mestách. Na jar 2019 otvorili prvú školu programovania v španielskej Barcelone. Držiteľom franšízovej licencie pre oblasť Slovenska je spoločnosť Bober s.r.o., ktorá podniká s víziou poskytnúť kvalitné vzdelanie a byť dobrým partnerom pri budovaní vlastnej budúcnosti čo najviac deťom.

Viac informácií vám poskytne
Eva Berdisová
Programová manažérka Coding Giants
+421 948 103 571