Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Školský výbor odobril vznik poradnej komisie pre študentov a mládež

Na archívnej snímke prezident Aliancie stredoškolákov Kristián Krivda. Foto: TASR - Martin Baumann

Prezident Aliancie stredoškolákov Kristián Krivda verí, že komisia nebude len jednorazovou formálnou aktivitou, ale dúfa v pravidelné stretávanie.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Členovia Výboru Národnej rady (NR) SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport vo štvrtok odobrili vznik poradnej komisie pre mládež a šport. Komisiu bude viesť šéf výboru Richard Vašečka (OĽANO). Zdôraznil, že jej vznik iniciovala Aliancia stredoškolákov. Členmi komisie majú byť zástupcovia z radov stredoškolákov, vysokoškolákov, Rady mládeže Slovenska i ďalších organizácií.

"Je to iniciatíva mladých ľudí, nie je to politický orgán, bolo to prijatie iniciatívy mladých ľudí z Aliancie stredoškolákov. Keď prišiel tento podnet, hovoril som aj so zástupcami vysokoškolákov i so zástupcami Rady mládeže Slovenska, ktorí privítali možnosť byť členmi komisie," priblížil Vašečka na tlačovej konferencii. Komisia je podľa neho otvorená pre nových členov. Na výbore schválili vznik komisie a štatút, ktorý hovorí, že predsedom je člen výboru a členovia môžu byť zástupcovia z organizácií, ktoré zastupujú alebo pracujú so študentami a mládežou. Prisľúbil, že výbor bude oslovovať študentov na spätnú väzbu pre legislatívne kroky.

Prezident Aliancie stredoškolákov Kristián Krivda verí, že komisia nebude len jednorazovou formálnou aktivitou, ale dúfa v pravidelné stretávanie. Výboru chce predkladať svoje návrhy. Prvé stretnutie komisie by malo byť najbližších týždňoch.