Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

FIIT STU a Sociálna poisťovňa podpísali memorandum o spolupráci

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Jednou z prvých oblastí, na ktorých začnú inštitúcie spolupracovať, je vytváranie webovej služby s cieľom zefektívniť komunikáciu Sociálnej poisťovne s jej klientmi.

Bratislava 30. septembra (TASR) – Fakulta informatiky a informačných technológií (FIIT) Slovenskej technickej univerzity a Sociálna poisťovňa vo štvrtok podpísali memorandum o spolupráci. Jeho cieľom je vytvoriť zmluvný rámec pre spoluprácu a podmienky pre rozvoj vzájomne prospešného vzťahu medzi vzdelávacou inštitúciou a Sociálnou poisťovňou. TASR o tom informovali z FIIT STU.

„Verejný sektor je oblasťou, s ktorou chceme nadväzovať užšiu spoluprácu. Vidíme veľký zmysel a potenciál vo vytváraní vzájomne prospešných vzťahov a realizovaní spoločných projektov, nakoľko cieľom FIIT STU ako vzdelávacej a výskumnej inštitúcie nie je zisk, ako je to v prípade komerčných subjektov," povedal dekan FIIT STU Ivan Kotuliak. Ako doplnil, veria, že spolupráca umožní okrem iného aj zlepšovanie informačných systémov Sociálnej poisťovne a skvalitňovanie služieb pre jej klientov.

„Viac ako 40 informačných systémov Sociálnej poisťovne, ktoré v niektorých prípadoch nespolupracujú, hoci by mali, je negatívnym dedičstvom, s ktorým sa musíme postupne vyrovnať. Veríme, že aj spolupráca s pedagógmi a mladými študentmi informatiky z najlepšej slovenskej IT fakulty prinesie inovatívne zlepšenia pre našu verejnú inštitúciu," povedal Juraj Káčer, generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne.

Jednou z prvých oblastí, na ktorých začnú inštitúcie spolupracovať, je vytváranie webovej služby s cieľom zefektívniť komunikáciu Sociálnej poisťovne s jej klientmi.

Podpísané memorandum umožní i spoluprácu v oblasti zadávania a realizovania bakalárskych, diplomových a semestrálnych prác pre študentov, realizáciu projektov, spoluprácu v oblasti vedy a výskumu technológií, či procesov určených na ochranu systémov, sietí, aplikácií, účtov a údajov pred kybernetickými útokmi.