Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Firmy tlmočili stredoškolákom, aké zručnosti od nich budú vyžadovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Aliancia pre mladých, založená spoločnosťou Nestlé v roku 2014, sa zaviazala pomôcť mladým ľuďom nájsť svoje miesto na trhu práce.

Bratislava 11. novembra TASR) - Zástupcovia spoločností združených v Aliancii pre mladých (All4YOUth) pripravili pre študentov stredných škôl na Slovensku a v Česku sériu interaktívnych prednášok o požiadavkách trhu práce v budúcnosti. Prednášky odzneli v stredu v rámci konferencie Skills of the Future, ktorá sa tento rok uskutočnila dištančnou formou. Informuje o tom aliancia na svojom webe.

Záštitu nad podujatím prevzali Zastúpenia Európskej Komisie v SR a Českej republike. "Európska komisia dlhodobo pomáha mladým ľuďom čeliť rôznym výzvam dnešného trhu práce. Z viacerých nástrojov pripomeniem napríklad jednotný formát životopisu Europass, ktorý nie je len elektronickým zoznamom pracovných skúseností ako klasické CV, ale je to aj portfólio zručností, ktoré otvára dvere k pracovným príležitostiam," povedal na margo konania konferencie vedúci Zastúpenia Európskej komisie v SR Ladislav Miko. Ako dodal, program Erasmus+ umožňuje učňom, stredoškolákom či vysokoškolákom zúčastniť sa odborných stáží či štúdia v celej Európskej únii a získavať pracovné, ale aj životné skúsenosti, ktoré môžu byť tým správnym krokom k vysnívanej práci.

Nosnými témami konferencie boli tento rok správna orientácia na trhu práce, poradenstvo v oblasti výroby udržateľných vlastných produktov, možností ich ekologického balenia či budovanie kariéry v rámci rodinnej firmy, ako aj ďalšie zaujímavé témy a praktické rady.

Aliancia pre mladých, založená spoločnosťou Nestlé v roku 2014, sa zaviazala pomôcť mladým ľuďom nájsť svoje miesto na trhu práce. Poskytuje mladým ľuďom pracovné príležitosti a skúsenosti prostredníctvom stáží a učňovského vzdelávania.