Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Stredné odborné školy a inštitút vzdelávania sa dohodli na spolupráci

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Podpis memoranda má byť oficiálnym potvrdením partnerstva a spoločného cieľa.

Bratislava 16. apríla (TASR) - Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) a Asociácia stredných odborných škôl Slovenska (ASOŠS) sa dohodli na spolupráci, potvrdili ju podpisom memoranda. Jej cieľom je skvalitňovanie vzdelávania a presadzovanie inovácií na stredných odborných školách. TASR o tom v piatok informovala za štátny inštitút Martina Jasaňová.

Podľa riaditeľa ŠIOV Branislava Hadára predstavuje podpis memoranda oficiálne potvrdenie partnerstva a spoločného cieľa. Očakáva intenzívnejšiu a priamejšiu spoluprácu. "Školské asociácie sú spolu so stavovskými, profesijnými organizáciami a zamestnávateľmi našimi mimoriadne dôležitými partnermi," uviedol.

Memorandum je podľa riaditeľa ASOŠS Felixa Döményho logickým vyústením dlhodobej spolupráce smerujúcej k zlepšeniu postavenia stredných odborných škôl. "Zvlášť v dnešnej dobe je priam nevyhnutná podpora stredných odborných škôl prostredníctvom rôznych aktivít, ako napríklad vzdelávanie učiteľov či uplatnenie digitálneho príspevku," povedal.

Obe inštitúcie si stanovili konkrétne kroky vzájomnej spolupráce, medzi ktorými je tiež vytvorenie odbornej diskusnej platformy na tému nového smerovania odborného vzdelávania a prípravy či aktívna účasť na konferenciách, seminároch a webinároch.