Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Študenti vyzvali, aby sa nepoľavilo v krokoch na zlepšenie školstva

Ilustračná snímka. Foto: TASR

ŠRSŠ priblížila, že sa v posledných dňoch stretli s predstaviteľmi vlády, parlamentu aj členmi parlamentného školského výboru.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Študentská rada stredných škôl (ŠRSŠ) vyzvala kompetentných, aby nepoľavili v krokoch na zlepšenie slovenského školstva, usilovali sa o kontinuitu v reformách a stratégiách naprieč viacerými volebnými obdobiami. TASR o tom informoval jej predseda Viliam Dominik Ďuraš.

"Študentská rada stredných škôl vyjadruje znepokojenie nad výsledkami medzinárodného testovania PISA, ktoré nám ukázali, ako zle sa na tom aktuálne slovenské školstvo nachádza," uviedla ŠRSŠ v stanovisku. Zároveň pripomenula, že prioritou vlády a parlamentu musí byť aj bezpečnosť v školách.

ŠRSŠ priblížila, že sa v posledných dňoch stretli s predstaviteľmi vlády, parlamentu aj členmi parlamentného školského výboru. Diskutovali s nimi o bezpečnosti v školách, výsledkoch PISA testov a vytvorení Komisie pre školstvo a mládež, ktorá by podľa rady zaručovala relevanciu stredoškolského hlasu v parlamente tak, ako to bolo v ostatnom volebnom období. Na ministerstve zdravotníctva zase ŠRSŠ predstavila svoj návrh reformy na zvýšenie počtu študentov medicíny. V stretnutiach chce študentská rada pokračovať.