Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

V programe Tréneri v škole pribudli ďalší lektori

Na snímke zľava hlavný koordinátor pre Slovensko Martin Dovičák, hlavná štátna radkyňa splnomocnenca vlády SR Monika Paliatková, Branislav Antala z Fakulty telesnej výchovy a športu UK, dekan Fakulty telesnej výchovy a športu UK Bratislava Marián Vanderka, splnomocnenca vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera, zakladatelia programu z Českej republiky Antonín Barák, Jiří Macháček a doktor Lubor Tománek počas tlačovej konferencie Tréneri v škole 31. augusta 2021 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Čerství absolventi školenia doplnia 60 doteraz vyškolených a kvalifikovaných trénerov z rôznych regiónov, ktorí pôsobia na školských hodinách telesnej a pohybovej výchovy.

Bratislava 31. augusta (TASR) – Program Tréneri v škole doplnia ďalší 25 učitelia a tréneri, ktorí prešli trojdňovým (28. - 31. 8.) školením v Bratislave. "Program sa v rozšírenej verzii bude realizovať od septembra na 110 školách na celom Slovensku," potvrdili to na utorkovej tlačovej konferencii koordinátori programu, za ktorým stojí splnomocnenec vlády SR pre šport Karol Kučera.

V poradí tretie školenie sa uskutočnilo na pôde Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave, ktorá sa po Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici zaradila k partnerom tohto programu. Čerství absolventi školenia doplnia 60 doteraz vyškolených a kvalifikovaných trénerov z rôznych regiónov, ktorí pôsobia na školských hodinách telesnej a pohybovej výchovy a pomáhajú hravou formou motivovať deti k zvýšenému záujmu školákov o pohybové a športové aktivity.

Pilotný program spustili vo februári 2021. "Do júna sa zrealizoval v 30 školách a 150 triedach, pričom bolo do neho zapojených približne 3700 detí," pripomenul hlavný koordinátor programu Martin Dovičák. "V rozšírenej verzii od septembra by mal program spestriť hodiny telesnej a pohybovej výchovy 550 tried, dotknúť by sa mal 13.750 žiakov," dodal. Každá škola v programe dostáva aj materiálne vybavenie.

Na snímke hlavný koordinátor pre Slovensko Martin Dovičák počas tlačovej konferencie Tréneri v škole 31. augusta 2021 v Bratislave.
Foto: TASR Pavel Neubauer


Rozpočet v rámci rozšíreného programu od septembra je vyrátaný na 534.983 eur, celkovo aj s pilotnou fázou je na rok 2021 vo výške 710.384 eur.

Program Tréneri v škole je určený pre prvý stupeň základných škôl, deti sa jeho prostredníctvom môžu hravou formou oboznámiť s rôznymi druhmi športov. Cieľom je podporiť ich záujem o šport a prostredníctvom pohybových aktivít prispieť k posilneniu fyzického i mentálneho zdravia detí.