Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Školy budú naďalej otvorené aj v čiernych okresoch, potvrdil Gröhling

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) prichádza na 35. rokovanie vlády SR v Bratislave 14. októbra 2021. Foto: TASR - Dano Veselský

Zatvárať sa budú len na základe pozitívnych prípadov individuálne jednotlivé triedy, vysvetlil minister školstva.

Bratislava 14. októbra (TASR) – Školy budú otvorené naďalej aj v čiernych okresoch, ktorých bude od pondelka 18. októbra päť. Potvrdil to po štvrtkovom rokovaní vlády minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS).

"Všetky školy pre žiakov vo všetkých okresoch sú stále otvorené. Zatvárať sa budú len na základe pozitívnych prípadov individuálne jednotlivé triedy," vysvetlil minister školstva. Aktuálne sa v školách prezenčne vzdeláva 95,1 percenta žiakov, k utorku (12. 10.) sa vzdelávalo 4,9 percenta dištančným spôsobom. "Niekde okolo troch percent žiakov sa vzdeláva online a jedno percento rozdelene, a to buď cez konzultácie cez telefón, alebo na základe pracovných listov a osobných kontaktov," povedal ešte pred rokovaním vlády SR minister školstva.

Medzi čierne okresy, ktoré zodpovedajú tretiemu stupňu ohrozenia, budú nasledujúci týždeň zaradené okresy Bardejov, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Stará Ľubovňa a okres Svidník.