Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Školy, ktoré zavreli pre koronavírus, využili riaditeľské voľno

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Ústredný krízový štáb v pondelok požiadal ministerstvo školstva o príkaz na zrušenie školských podujatí a súťaží, ako aj lyžiarskych zájazdov a škôl v prírode.

Bratislava 10. marca (TASR) - Školy, ktoré ostali do konca týždňa zatvorené pre prípadnú nákazu novým koronavírusom, využili možnosť udelenia päťdňového riaditeľského voľna. Učitelia ostávajú doma s nárokom na mzdu v plnej výške. Pre TASR to uviedol tlačový odbor Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

Hovorca Bratislavy Peter Bubla pre TASR povedal, že nateraz sú školy v režime riaditeľského voľna, ktoré sa týka pedagogických aj nepedagogických zamestnancov. "Samozrejme, konečné slovo má zriaďovateľ. Hlavné mesto v tejto súvislosti požiadalo riaditeľov základných umeleckých škôl a centier voľného času, ktorých je zriaďovateľom, aby zamestnanci a riaditelia zostali mimo pracoviska a mali určenú prácu na doma," priblížil Bubla. Dodáva, že riaditelia budú kontrolovať prácu svojich zamestnancov. Podľa Bublu budú tiež riaditelia priebežne sledovať zverejňované informácie a budú zriaďovateľovi v prípade potreby k dispozícii.

Ústredný krízový štáb v pondelok (9. 3.) požiadal ministerstvo školstva o príkaz na zrušenie školských podujatí a súťaží, ako aj lyžiarskych zájazdov a škôl v prírode. "Rušenie školských podujatí a exkurzií je v platnosti od pondelka, keď ministerstvo vydalo druhé usmernenie pre školy a školské zariadenia," potvrdil tlačový odbor ministerstva.

Opatrenia týkajúce sa lyžiarskych výcvikov, škôl v prírode a iných exkurzií sú rovnako v platnosti od pondelka. Ak sa exkurzia či lyžiarsky výcvik už konajú, tak rezort necháva ostatné postupy na zriaďovateľoch škôl a školských zariadení.