Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Skupina King Shaolin vydala nový album Mind Game

Dominik Štofko, archívne foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Skupina King Shaolin vznikla v roku 2011 v Bratislave. Jej členmi sú Dominik Štofko, Michal Neffe, Norbert Neuschl a Michal Skácel. Skladby interpretujú v angličtine.

Bratislava 19. mája (TASR) – Nový, v poradí tretí štúdiový album vydáva kapela King Shaolin. Dostal názov Mind Game a ponúka deväť songov, sú nimi Mind Game, Get In Shape, Jivin', I Ain't No Hound, Chest Candy, Oh Little Boy, Super Invisible, My Design a We Stand Together. Skladba Mind Game už rotuje v slovenských rádiách. TASR o tom informoval manažér Michal Neffe.

„Tento album sme nazvali Mind Game najmä preto, že máme pocit, že čo vlastne človek robí na Zemi permanentne je, že bojuje sám so sebou vo svojej mysli. Neustále zápasí s vlastným strachom z toho, ako ho bude vnímať okolie, alebo rieši morálne hodnoty, či poprípade si nevie odpustiť niektoré pochybenia, ktoré počas života spravil.

Je to moja výpoveď, ktorá mi pomohla vypustiť všetky veci, ktoré ma v tom období zasiahli, či už pozitívne alebo negatívne,“
uviedol pre médiá spevák a skladateľ Dominik Štofko.

„Mám v sebe pocit hrdosti a naplňujúceho šťastia. Náš tretí štúdiový album Mind Game si už hľadá cestu k ľuďom. Tentoraz to bol pre mňa extra intenzívny zážitok, lebo som po prvýkrát robil celý proces od songwrittingu cez produkciu až k mixáži zvuku. Konečne znie moja hudba tak, ako som to vždy cítil a chcel,“ dodáva Štofko.

Skupina King Shaolin vznikla v roku 2011 v Bratislave. Jej členmi sú Dominik Štofko (spev, gitara), Michal Neffe (spev, gitara, bicie), Norbert Neuschl (spev, basa) a Michal Skácel (bicie). Skladby interpretujú v angličtine.

Debutový album Road To The Machiavelli Valley vydali v decembri 2012. V júli 2016 pridali EP Burn Inside, v marci 2017 vydali druhý album Play Against The Rules a v marci 2019 EP Venus Versus Mars. V skladbe Dead Man's Heart z tohto EP hosťuje česká speváčka Lenny. Od januára 2014 spolupracujú so speváčkou Celeste Buckingham, v auguste 2019 spolu vystúpili na festivale Sziget. Tretia štúdiovka vyšla pod názvom Mind Game.