Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 30. marec 2024Meniny má Vieroslava
< sekcia Slovensko

Slavěna Vorobelová plánuje pôsobiť ako nezaradená poslankyňa

Na snímke nová poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky Slavěna Vorobelová skladá poslanecký sľub počas rokovania 65. schôdze parlamentu 26. apríla 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Poslankyňa zdôraznila, že nikdy nebola členkou ĽSNS a ani takúto ponuku nedostala.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Nová poslankyňa Národnej rady (NR) SR Slavěna Vorobelová zatiaľ plánuje pôsobiť ako nezaradená poslankyňa. Pre TASR tiež uviedla, že nebude súčasťou klubu ĽSNS. V utorok zložila poslanecký sľub, mandát si uplatnila po odchode šéfa ĽSNS Mariana Kotlebu z parlamentu.

"Nebudem súčasťou klubu ĽSNS. Klub v minulosti opustili viacerí členovia ĽSNS, ale aj ďalší poslanci a zároveň padlo rozhodnutie Najvyššieho súdu SR, čím klub ĽSNS zanikol," priblížila pre TASR Vorobelová.

Poslankyňa zdôraznila, že nikdy nebola členkou ĽSNS a ani takúto ponuku nedostala. "Momentálne plánujem pôsobiť ako nezaradená poslankyňa," dodala.

Kotlebovi zanikol mandát poslanca v dôsledku odsúdenia za úmyselný trestný čin. Najvyšší súd SR ho odsúdil v kauze rozdávania šekov v hodnote 1488 eur na podmienečný šesťmesačný trest odňatia slobody s jedenapolročnou skúšobnou dobou. Odchodom Kotlebu z NR SR zanikol poslanecký klub ĽSNS, keďže počet členov klubu klesol na sedem. Klub poslancov musí mať podľa rokovacieho poriadku NR SR najmenej osem členov.