Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Slováci si chcú chrániť prirodzené rodiny, tvrdí Miroslav Mikolášik

Miroslav Mikolášik Foto: Kancelária poslanca Európskeho parlamentu Miroslava Mikolášika

Turné za rodinu organizovalo ako sériu diskusií a koncertov občianske pro-life združenie Donum Vitae.

Bratislava 7. mája (OTS) - Slovákom záleží na prirodzenej rodine postavenej na manželstve muža a ženy a chcú si ju chrániť, povedal po skončení turné za rodinu v 13 slovenských mestách europoslanec a prezident združenia Donum Vitae Miroslav Mikolášik. „Slovenskí rodičia chcú dať svojim deťom vo výchove to, čo sami dostali od tých svojich. Mnohokrát som sa preto stretol s ich obavami, že im niekto chce vnucovať, čo svoje deti môžu a čo nemôžu naučiť, hoci to sami považujú za správne a podľa toho aj žijú. Majú strach zo spochybňovania ich rodičovských práv v mene nanútenej ideológie.“

Mikolášik, ktorý sa obrane rodiny venuje dlhodobo v Európskom parlamente, zdôrazňuje, že v tom, čo rodičia na Slovensku intuitívne chcú pre svoje deti, im dávajú za pravdu aj vedecké výskumy. Vyplýva z nich aj to, že „ohrozenie chorobami sa zvyšuje u detí žijúcich v neúplných či rozvedených rodinách o 20 až 40 percent v porovnaní s deťmi z úplných rodín žijúcimi s oboma biologickými rodičmi,“ konfrontuje Mikolášik názory ľudí s medicínskymi štatistikami, ktoré tiež hovoria v prospech tradičnej rodiny.

Na pôde europarlamentu Mikolášik viackrát protestoval proti snahám pripraviť rodičov o právo vychovávať svoje deti v duchu tradičných hodnôt a v súlade so svojím svedomím. „Len totalitné ideológie predpokladajú, že štát vie lepšie než rodičia, ako vychovávať deti,“ dodal v tejto súvislosti a upozornil na našu vlastnú skúsenosť s tým, ako to skončilo.

Turné za rodinu organizovalo ako sériu diskusií a koncertov občianske pro-life združenie Donum Vitae. Témou stretnutí s občanmi v 13 slovenských mestách bola otázka „Prežije kresťanská rodina v Európskej únii?“ Medzi diskutujúcimi nechýbali lekár, lektor plánovaného rodičovstva a viceprezident Donum Vitae František Orlovský, odborník na mediálnu výchovu a lektor predmanželskej výchovy Pavel Izrael, profesionálny rodič a liečebný terapeut Pavel Hradil či lekár, europoslanec a prezident Donum Vitae Miroslav Mikolášik. Turné podporili líder kapely Komajota Martin Husovský a interpreti gospelovej hudby Richard Čanaky, Peter Milenky, Jozef Bubnár, Ľudka Koščová, James a Beata Evansovci či gospelové kapely Križiaci, F6, My Way. Séria podujatí za rodinu trvala od 25. apríla do 5. mája.