Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Slovak Lines pre nový koronavírus pozastavuje medzinárodné spoje

Slovak Lines, ilustračné foto. Foto: TASR

Cestujúcim aktuálne zasielame informácie o možnosti stornovania lístkov bez poplatkov, doplnila spoločnosť v odpovedi.

Bratislava 12. marca (TASR) - Na základe schválených preventívnych opatrení krízového štábu zo štvrtka na piatok (13. 3.) pozastavuje Slovak Lines prevádzku svojich medzinárodných spojov do Viedne, Budapešti a Hainburgu. Rovnako predčasne ukončil jednodňové lyžiarske zájazdy na rakúsky Stuhleck.

"Nič nie je pre nás dôležitejšie ako zdravie našich cestujúcich. Rozhodnutie plne akceptujeme a sme pripravení poskytnúť kompetentným orgánom našu súčinnosť či akúkoľvek ďalšiu pomoc," informoval TASR generálny riaditeľ Slovak Lines Pavol Labant.

Prímestská autobusová doprava Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK), ktorého je Slovak Lines súčasťou, jazdí naďalej podľa cestovných poriadkov v prázdninovom režime. V súvislosti s odporúčaním Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) obmedziť hotovostné platby pripomína spoločnosť cestujúcim, že pri kúpe cestovných lístkov môžu využiť bezhotovostné platby cez mobilnú aplikáciu IDS BK.

Súčasťou pravidelnej údržby autobusov je okrem pravidelného upratovania a čistenia aj dôkladná dezinfekcia. Už pred začiatkom chrípkovej sezóny na jeseň 2019 začala spoločnosť využívať inovatívne prostriedky obsahujúce najnovší typ polymérovej vodou riediteľnej dezinfekcie PolyHMG, ktoré kombinujú dezinfekčnú funkciu s ochrannou, pretože zanechávajú povrchy dlhodobo chránené. Prostriedok eliminuje existujúce mikroorganizmy, baktérie, vírusy, plesne, kvasinky a riasy. Zároveň vytvára ochranný biocídny film s nehostinným prostredím pre patogény, a tým eliminuje aj ďalšiu možnú kontamináciu.

V odpovedi na otázku TASR spoločnosť spresnila, že rozhodnutie krízového štábu znamená okrem iného, že od polnoci Slovak Lines pozastavuje svoje medzinárodné autobusové linky. Od momentu zastavenia prevádzky nebude môcť cestujúcim z letísk vo Viedni a Budapešti poskytnúť svoje služby. "Cestujúcim aktuálne zasielame informácie o možnosti stornovania lístkov bez poplatkov," doplnila spoločnosť v odpovedi.