Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Slovenku súdia spolu s podozrivými pašerákmi drog

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Štyrom mužom a jednej žene hrozia v prípade dokázania viny vysoké väzenské tresty.

Viedeň 24. januára (TASR) - Na krajinskom súde v rakúskom meste Eisenstadt prebieha proces so skupinou podozrivých pašerákov drog z krajín bývalej Juhoslávie a jednou Slovenkou. Čelia podozreniam, že do Rakúska prepašovali a predali 300 kilogramov hašiša. Informovalo o tom v pondelok internetové vydanie rakúskeho denníka Kronen Zeitung.

Štyrom mužom a jednej žene hrozia v prípade dokázania viny vysoké väzenské tresty. K odhaleniu skupiny došlo po zadržaní jedného z jej členov, ktorého medzičasom už odsúdili v inom prípade.

Štyria obžalovaní sú vo vyšetrovacej väzbe, piaty je vo väzení, keďže bol v inom drogovom procese už odsúdený na viac než štyri roky, uvádza Kronen Zeitung. Práve tento podozrivý naďalej odmieta akýkoľvek podiel na prípade. "Bol som síce vodič, ale ja som predsa nevedel, že v matracoch v nákladnom priestore môjho vozidla boli ukryté drogy. Som nevinný!" vyhlásil na súde.

Ďalší traja muži - niektorí z nich v minulosti už trestaní - čiastočne svoju vinu priznali, pričom ako dôvod uviedli dlhy a vyhrážky zo strany albánskej mafie.

Osobitným prípadom je podľa Kronen Zeitung obvinená Slovenka. Podľa jej obhajcu bola do celého prípadu len "zatiahnutá", čo je "očividné, pretože pracuje ako opatrovateľka za 1400 eur mesačne". Tridsaťštyriročná žena mala byť priateľkou šéfa skupiny. Prenajímala na svoje meno vozidlá na transport drog, v dôsledku čoho má už záznam v registri trestov pre drogové delikty aj vo Francúzsku.

V prípade odsúdenia hrozí všetkým obžalovaným väzenský trest vo výške do 15 rokov. Proces odročili, píše denník Kronen Zeitung.