Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Slovenská a maďarská polícia zlikvidovala medzinárodný drogový gang

Ilustarčná snímka. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Kriminalisti okrem drog a hotovosti zaistili prostriedky potrebné na obchodnú činnosť, ako aj komponenty potrebné na zriadenie laboratória na výrobu metamfetamínu.

Budapešť 14. marca (TASR) — Maďarský Národný úrad vyšetrovania Pohotovostnej polície (KR NNI) spoločne so slovenskou Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) cez víkend zlikvidovali medzinárodnú zločineckú organizáciu, ktorá za uplynulý mesiac predala na Západnom Zadunajsku a na Podunajskej nížine zhruba 30 kilogramov drog. Pri zásahu bolo zadržaných 13 osôb, informuje spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na server 24.hu.

Počas akcie, v rámci ktorej zasahovalo 150 príslušníkov polície, zhabali 1500 dávok pervitínu, 8000 eur a 1,5 milióna forintov (3837 eur) v hotovosti a päť zbraní. Jedného muža — občana SR, a občianku Maďarska vzali policajti do väzby, zvyšní členovia zločineckej skupiny sú stíhaní na slobode.

Počas prvého dňa zasahovalo 90 policajtov na ôsmich lokalitách v mestách Győr, Tatabánya a Oroszlány. Kriminalisti okrem drog a hotovosti zaistili prostriedky potrebné na obchodnú činnosť, ako aj komponenty potrebné na zriadenie laboratória na výrobu metamfetamínu. Súčasne s maďarskými vyšetrovateľmi zasahovali aj príslušníci NAKA voči piatim osobám na Slovensku, kde urobili domové prehliadky.

V druhý deň zásahu zatkla polícia tri osoby v Baranskej a Hajducko-Bihárskej stolici. Podľa 24.hu maďarská polícia zistila, že traja podozriví sú ozbrojení, preto bola nasadená elitná policajná jednotka TEK. Okrem omamných látok bol zaistený elektrický paralyzér a päť kusov rôznych druhov zbraní.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)