Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Na festivale v Dubaji nebude chýbať ani Slovenská filharmónia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na tohtoročnom jarnom festivale InClassica sa predstavia umelci z celého sveta. Organizátorom podujatia je Európska nadácia na podporu kultúry (EUFSC) a SAMIT Event Group.

Bratislava 24. mája (TASR) - Slovenská filharmónia (SF) so šéfdirigentom Danielom Raiskinom odcestuje v stredu 25. mája do Spojených arabských emirátov. V Dubaji vystúpia na medzinárodnom hudobnom festivale InClassica (8. 5. - 2. 6.). "Náš orchester so šéfdirigentom cestujú na festival opätovne po úspešnom jesennom účinkovaní," uviedla pre TASR tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

Teleso sa predstaví na šiestich festivalových koncertoch pod taktovkou šéfdirigenta Daniela Raiskina (27., 28., 31. mája, 1. a 2. júna) a maďarského dirigenta Gergelya Madarasa (29. 5.). Filharmónia informuje, že po jej boku vystúpia svetovo uznávaní sólisti - rumunský violončelista Andrei Ionita, britský huslista Daniel Hope, francúzsky huslista Marc Bouchkov, taliansky hráč na bandoneón Mario Pietrodarchi, americko-arménsky klarinetista Boris Allakhverdyan a japonský husľový virtuóz Fumiaki Miura.

Filharmonici v Dubaji uvedú diela Felixa Mendelssohna Bartholdyho, Ludwiga van Beethovena, Johannesa Brahmsa, Antonína Dvořáka, Edwarda Elgara, Josepha Haydna, Julesa Masseneta, Wolfganga Amadea Mozarta, Giuseppe Verdiho, Giocchina Rossiniho, Franza Schuberta a súčasného skladateľa Alexeya Shora.

Na tohtoročnom jarnom festivale InClassica sa predstavia umelci z celého sveta. Organizátorom podujatia je Európska nadácia na podporu kultúry (EUFSC) a SAMIT Event Group.

Z umeleckého zájazdu sa SF vráti v piatok 3. júna. Koncert v bratislavskej Redute opäť uvedie spolu so šéfdirigentom Danielom Raiskinom v stredu 8. júna. Opernými sólistami koncertu budú basbarytonista Adam Plachetka a mezzosopranistka Jana Kurucová. Zaznejú diela Bedřicha Smetanu, Gustava Mahlera a Antonína Dvořáka.