Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Slovenská katolícka charita otvára 12. ročník kampane Pôstna krabička

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenská katolícka charita chce tento rok podporiť ďalších minimálne 40 detí, ktoré sú choré a potrebujú pomôcť.

Bratislava 1. marca (TASR) - Slovenská katolícka charita (SKCH) otvára 12. ročník kampane Pôstna krabička. Jej symbolom je malá papierová krabička s príbehom Flower z Rwandy, ktorá má detskú mozgovú obrnu. Krabička slúži na vyjadrenie solidarity s chudobnými v Afrike, ktorým často chýbajú príležitosti na ceste z chudoby. TASR o tom informovala Monika Molnárová zo SKCH.

Priblížila, že šesťročná Flower sa vďaka podpore zo Slovenska naučila chodiť, dostala sa do rehabilitačného centra. Minulý týždeň ju navštívil monitorovací tím SKCH. "Bola mierne nachladnutá, ale hneď ako si odpočinula, sa rozbehla za nami. Domček, v ktorom bývala s babkou, sa im zrútil, a tak si musia platiť nájom," uviedol projektový manažér SKCH Martin Vittek.

SKCH chce tento rok podporiť ďalších minimálne 40 detí, ktoré sú choré a potrebujú pomôcť. Dary je možné posielať na účet verejnej zbierky SK03 1100 0000 0029 4446 3095. Papierové krabičky, do ktorých možno vložiť svoj dar, si môžu záujemcovia objednať na www.postnakrabicka.sk alebo vyzdvihnúť v kostoloch po 6. marci.